Zapraszamy niezarejestrowanych do rejestracji.Rejestrując się dołączasz do naszego wędkarskiego grona i masz możliwość brania aktywnego udziału w dyskusji na temat pięknego sportu jakim jest wędkarstwo. Możesz również dodawać zdjęcia swoich okazów do galerii, gdzie będą one oceniane i komentowane.Jeśli forum Ci się źle wyświetla - zwiększ rozdzielczość ekranu. W przypadku wyświetlania forum na Laptopach mogą pojawić się niedoskonałości w wyglądzie górnego panelu.
witam
Mój pierwszy post i nie chcę powielać tematu.
Posiadam KONGER TIGER CrossMaxx HEAVY SPIN 275/50 i chciałbym dokupić kołowrotek w cenie ok 100zł.
Będę łowić głównie gumami główki 30-50g, w silnym nurcie.
Prosił bym o pomoc w wyborze.
Na taką masę przynęt i silny nurt to tak jak pisał borys w tej cenie to antyk z allegro, np Rileh rex 64, poczytaj o nim w wątku o kołowrotkach sumowych: http://www.wedkowanie.net...suma-vt5874.htm Na coś nowocześniejszego i trwałego do takiego spiningowania potrzebowałbyś wg mnie 400PLN np Penn Slamer 360, albo Ryobi Zauber 4000
Borsuck ostatnio trafiłem na Twoją bardzo pozytywną opinię (co prawda z zeszłego roku) o kołowrotku Cormoran Rodeo 3SF 3000, link: http://www.wedkowanie.net...3000-vt1651.htm
Na allegro kosztuje on z przesyłką ok. 60 zł, więc autorowi tematu starczyłoby na niego środków.
Zwróćcie uwagę, że Kapi ma tylko 13 lat i pewnie nie może uzbierać więcej pieniędzy, np. 150 zł na SPRO Passion i prawdopodobnie dopiero zaczyna spinningować. Uważam, że jeśli ten Cormoran nie zawiódł tak doświadczonego spinningisty jakim jest kolega Borsuck, to tym bardziej nie zawiedzie początkującego wędkarza.